Garázdaság

2022.10.25. 12:44

Puskával fenyegette az étterem vendégeit Keszthelyen

Tragédia nem történt, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Képünk illusztráció / pixabay

A leginkább durva krimikben látható jelenet 2021. szeptember 4-én este negyed kilenc körül zajlott le Keszthelyen egy Kossuth utcai étteremnél. Ide rontott be egy 33 éves helybeli férfi kezében Globserver Brand G-Shoot 4 Matic típusú gumilövedékes dupla csövű, mindkét csőben gumilövedékkel betárazott működőképes puskával. A fegyvert fenyegetően tartotta, azt kiabálta: hol a Bence?” A férfi átment a teraszon, folyamatosan ordibált, a személyzetet tüntetőleg és fenyegetően semmibe vette, belépett a konyhába, körülnézett és visszament a teraszra. Tovább fenyegetőzött, azt kiabálta a vendégeknek, ki kér golyót a fejébe? Hiába szólította fel távozásra a felszolgálónő, mert a támadó odalépett az egyik vendéghez és a lőfegyver utánzatú puska csövét a homlokához szorítva felemelt hangon megkérdezte tőle: kér golyót a fejébe? A férfi és az asztalánál ülő másik vendég ettől annyira megrémült, hogy képtelen volt reagálni. Mindezt látva a másik asztaltól egy vendég a gyermekével együtt igyekezett elmenekülni.  A fenyegetőzés után a fiatal férfi a teraszról kilépett az utcára,  a hátizsákjába tette a fegyvert. Ekkor érkezett meg az étterem tulajdonosa, aki felszólította, hogy ne ordibáljon és megkérdezte tőle, mi a problémája. Erre a fiatal férfi két kézzel a mellkasán meglökte, a hátizsákjából a fegyvert újra elővette és kiabálva megint megkérdezte, ki kér golyót a fejébe? Erre a tulajdonos a fiatal férfit ismételten elküldte az étteremtől, ő pedig a fegyvert a hátizsákjába tette és távozott.

A vádirat megfogalmazása szerint a vádlott magatartásának következtében sérülése nem keletkezett senkinek, azonban magatartása a jelenlévőkben riadalmat, megbotránkozást keltett.

A Keszthelyi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában