Több kerítést is megrongált

2022.10.07. 12:09

Idegesítette az ugatás, ezért kerítéskaput dobott a kutya felé

A kutyák miatt feldühödött férfi elragadtatta magát, leemelte a kertkapukat és az állatok felé dobta, 422 ezer forintja bánja, hogy nem tudott uralkodni magán.

Arany Gábor

Képünk illusztráció/pexels

Az 53 éves gelsei férfi 2021. december 23-án a délelőtt faluja boltjában vásárolt, majd 11 óra körül haza indult erősen ittas állapotban.  Amint az utcán ballagott, a házak kerítése mögül a kutyák megugatták, amitől dühbe gurult. Ordítozva szidalmazni kezdte az ebeket, majd a Rákóczi úton belerúgott az egyik ház kerítésének kiskapujába, aztán a helyéről leemelte, és az udvarban ugató kutya felé dobta. Ugyanígy tett egy Kossuth úti ház kikapujával is, leemelte, azt is az udvarba dobta. Folytatta útját, és másik Kossuth úti háznál a kerítés előtti betonhídon lévő fémlemezt felszedte, aztán azzal többször is ráütött a kapu felső részére. A férfi viselkedése alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást és

riadalmat keltsen - minimális kárt okozott, a kiskapuk helyreállítását a sértettek házilag elvégezték.

A férfi tettével garázdaság vétségét valósította meg, ezért őt a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével jogerős büntetővégzésben 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 182 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, számolt be az ügyről az egerszegi törvényszék.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában