Bírósági hírek

2022.09.27. 10:28

Vezetői engedély nélkül ült volán mögé az a két férfi, akik ellen emiatt nemrég emeltek vádat

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba által ismertetett első történet főszereplője, egy 28 éves ukrán férfi azzal is tetézte a jogsértést, hogy ittasan ült be munkatársa személyautójába, ráadásul a kollégája tudta és engedélye nélkül.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

Mindez történt 2022. február 10-én délután, amikor is a zalaszentiváni munkásszállón poharazgatással töltött órákat követően kora este a fiatal férfi elhatározta, hogy megyeszékhelyen felkeresi a Tesco áruházat. Beült a munkásszálló udvarán indítókulccsal és lezáratlanul hagyott személyautóba, Utasként mellészegődött egy kollégája, aki nem tudta, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa és a tulajdonostól sem kérte el a gépkocsit. A sofőr rutintalansága és ittassága hamar megmutatkozott, amikor pár perc múlva – még a faluban – egy Hunyadi utcai presszó parkolójába behajtott. Ott tolatni kezdett és közben három darab 50 literes, földdel feltöltött virágtartó hordónak is nekiment, összetörve azokat. A sofőr és utasa ettől nem zavartatta magát, ki se szálltak a gépkocsiból megnézni, mi történt, hanem elhajtottak a városba. Nem sokkal később az áruház parkolójában talált rájuk a rendőrjárőr.

Az ütközéstől a gépkocsi és a hordók is megrongálódtak. A sofőrnél a vizsgálat enyhe fokú ittasságot állapított meg. A történtekre tekintettel a Zalaegerszegi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, valamint az ittas járművezetés miatt emelt vádat a fiatal ukrán férfi ellen.

A másik esetben járművezetéstől eltiltott sofőr ellen emeltek vádat. A 27 éves homokkomáromi férfit engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt a győri bíróság 2021. december 11-én, míg az egerszegi bíróság öt nappal később tiltotta el a közúti járművek vezetésétől 6-6 hónapra. Mindezek visszatartó erejét mutatja, hogy a fiatal férfi által vezetett, utast is szállító személyautót 2022. március 14-én délelőtt a 74-es főúton Bak térségében állították meg ellenőrzésre a rendőrök. Az újabb lebukás következményeként ez alkalommal az egerszegi járási ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt ellene vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában