Három évtized után búcsúzott

2022.09.14. 10:35

Nyugállományba vonult a gellénházi rendőrőrs parancsnoka

Három évtized rendőri szolgálat után tisztelgő kollégái sorfala között ellépve búcsúzott Luczi Jenő őrsparancsnok kedden délelőtt.

Kollégái sorfala között ellépve búcsúzott Luczi Jenő

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A főtörzszászlós szülőfaluja, Becsvölgye és öt másik település háromezernél több lakójának nyugalmát őrizte 1994 márciusától körzeti megbízottként Csonkahegyhát székhellyel. Az ide vezető útra 30 évesen, 1992-ben lépett, akkor szerelt fel, miután kipróbálta magát a civil világban, ugyanis a Ganz-középiskolában közlekedési szakon végzett. A hat körzeti megbízott munkáját irányító, 27 települést felügyelő gellénházi őrs parancsnokának 2017 februárjába nevezték ki. Luczi Jenő munkájával számos elismerést vívott ki, megkapta a köztársasági elnöktől a Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetését is. Az utolsó munkanapján jelképesen átadta az őrs kulcsát és ezzel a szolgálatot utódjának, Windisch Zoltán rendőr századosnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában