Hamis magánokirat felhasználás

2022.09.23. 10:24

Két hamis jogsival is próbálkozott a sofőr - előállították a letenyei rendőrök

A férfinek hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie.

police.hu

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

A Letenyei Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy motorkerékpár magyar vezetője 2022. szeptember 22-én a reggeli órákban. A 49 éves ürömi lakos az ellenőrzés során egy el nem ismert nemzetközi szervezet által kiállított vezetői engedélyt adott át az útlevélkezelőnek, aki érvényes vezetői engedély bemutatására szólította fel a férfit. A motoros erre egy újabb, másik nemzetköziként feltűntetett jogosítványt is átadott, azonban érvényes vezetői engedélyt felmutatni nem tudott.

Az okmányokról az egyenruhások megállapították, hogy mindkettő fiktív vezetői engedély, amelyek az interneten bárki számára szabadon ellenőrzés nélkül beszerezhetőek, tanfolyam elvégzése sem szükséges a kiadásukhoz.

A férfit előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában