Jogerős ítélet

2022.09.22. 13:00

Két év fogház csalásért

A bíróság előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a 34 éves, német állampolgárságú nőnek az ügyében, aki internetes hirdetéssel csalt ki pénzt áldozataitól.

ZH

Forrás: Illusztráció / Pexels

A csalás miatt korábban már többször elítélt, Aszód közelében élő nő 2020 májusától internetes hirdetési oldalon eladásra kínált különféle árucikkeket, például kerti rattanbútorokból álló szettet, babakocsit, kerti medencét, amelyek ténylegesen nem voltak a birtokában. A nő az érdeklődőknek azt ígérte, hogy miután a bankszámlájára elutalják a vételárat, rövid időn belül a megrendelt termékeket postán elküldi nekik. A fiatal nő – akit korábban már elítéltek 9 rendbeli csalás bűntette és 114 rendbeli csalás vétsége miatt – egyetlen egy esetben sem küldte el a hirdetett terméket, így 180 ezer forint kárt okozott. Az öt károsult közül a csaló csak egynek utalt vissza a 35 ezer forintos vételárból 32 ezer forintot. 
Az egerszegi törvényszék közlése szerint szerdán a Nagykanizsai Járásbíróságon megtartott előkészítő ülésen a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó nőt bűnösnek mondták ki 5 rendbeli csalás vétségében. Az ügyészi indítvánnyal egye­zően 2 év fogházbüntetésre ítélték, és 2 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában