Ellenőrzés

2022.09.01. 09:14

Ismét drónnal figyeltek a rendőrök Zalában

A zalai rendőrök a 7-es számú főúton tartottak ellenőrzést.

Zaol

Illusztráció

Forrás: ZH-Archívum

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. augusztus 31-én célzott akciót hajtottak végre a 7-es számú főút galamboki kereszteződésében a közlekedésbiztonság javításának érdekében, mivel ezen a szakaszon az elmúlt időszakban több, elsőbbségadás elmulasztásából fakadó közlekedési baleset is történt.

A rendőrök emiatt többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték a pilóta nélküli állami légijármű segítségével, hogy ezáltal is elősegítsék a közúti közlekedési balesetek megelőzését, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítását. Az akció során az egyenruhások 13 fővel szemben intézkedtek, 11 helyszíni bírságot szabtak ki összesen 115 ezer forint összegben, 2 esetben figyelmeztetéssel éltek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében! Írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában