Ellenőrzés

2022.08.17. 11:00

Roadpol speed Zala megyében

Egy héten keresztül tartott a fokozott sebességellenőrzés.

Zaol

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

A police.hu-n olvasható, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL által augusztus 8-14. közötti időszakra meghirdetett Speed elnevezésű fokozott ellenőrzésben. Az ellenőrzések célja a sebességtúllépés miatt bekövetkezett balesetek megelőzése, és a közlekedésbiztonság javítása. Az egyenruhások Zala megyében tizennyolc helyszínen hajtották végre az európai szinten koordinált közlekedésbiztonsági akciót.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, ezért a rendőrség folyamatos ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a közutakon kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket közlekedési baleset miatt.

Az akció ideje alatt a Zala megyei rendőrök összesen 302 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. Ebből 25 alkalommal meg is állították a szabályszegőket, akikkel szemben bírságot szabtak ki.  

277 esetben történt leállítás nélküli ellenőrzés, a szabályszegők bírságukra postai úton számíthatnak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

… hogy mindenki hazaérjen! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában