Bűnügy

2022.08.09. 08:12

Óvónőre támadtak a szülők a zalakomári óvodában

A nemrég vádemelésig jutott konfliktus eseményei 2022. február 17-én délután fél négy körül zajlottak a a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zalakomári óvodájában.

Arany Gábor

Itt jelent meg egy 35 éves falubeli nő 26 éves élettársával, és az udvaron az óvónőt egy korábbi, a közös gyermeküket - általuk vélelmezetten - ért sérelem miatt ingerülten számonkérték. Tették ezt annak ellenére, hogy az udvaron tartózkodott mind a három óvodai gyermekcsoport, illetve több pedagógus és gondozó is, mivel épp a gyermekek udvari szabad játékfoglalkozása zajlott. A feldühödött anya arrogáns hangnemben kérdőre vonta az óvónőt, aki igyekezett higgadtan rendezni a konfliktust, ezért a helyzet tisztázása érdekében a gyermekhez fordult, hogy a félreértés alapjául szolgáló esetet megbeszélje vele. Az anya azonban ezt nem hagyta, közbelépett és pofon vágta a pedagógust, 8 napon belül gyógyuló zúzódást okozva neki. Ekkor az apa közéjük lépett, ennek ellenére az anya tovább folytatta a minősíthetetlen hangnemű szidalmazást. Ebbe viszont már az apa is bekapcsolódott, és az óvónő arcába hajolva kiabált, önmagából kikelve szidalmazta, fenyegette. Többek között azt mondta: "mit képzelsz magadról, te büdös k…a, úgy gyere ki a parkolóba,  megvárlak, agyonverlek!”. Ezt követően az anya újra odalépett az óvónőhöz, le akarta köpni, de célt tévesztett, mire a fiatal férfi ismét félretolta a párját, és újfent szidalmazta a pedagógust.

Az óvónő ekkor arra kérte a szülőket, hogy távozzanak az óvoda udvaráról, a kérését azzal nyomatékosította, hogy ujjával az udvar kijárata irányába mutatott, mire az anya még inkább indulatba jött, „te nekem ne mutogassál, te takarodjál ki” felkiáltással több ízben megindult támadólag a az óvónő felé, de párja visszahúzta. A további agressziónak az vetett véget, hogy konfliktust észlelő óvodai dolgozók odasiettek, mire a pár elindult az udvarról. Távozóban az apa még megfenyegette az óvónőt: "kint megvárlak!"

A vádirat megfogalmazása szerint a vádlottak cselekményükkel a közfeladatot ellátó személynek minősül óvónőt akadályozták abban, hogy munkaköréből folyó kötelezettségét, a gyermekek udvari felügyeletét ellássa.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a szülők ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában