130 magyar hatósági jelzésű járművet ellenőriztek

2022.08.15. 14:32

Ismét fokozott ellenőrzés volt Zala megyében

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a társhatóságokkal együttműködve tartottak ellenőrzést.

police.hu

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján, idén már harmadik alkalommal végeztek fokozott ellenőrzést a rendőrök 2022. augusztus 13-án és augusztus 14-én Zala megyében melynek célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a rendezvények és a szórakozóhelyek rendjének biztosítása volt.

Az ellenőrzésben a rendőrök mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai, valamint család és gyermekjóléti szakemberek is részt vettek, továbbá az alsópáhoki és zalaegerszegi polgárőrök is aktívan közreműködtek az idegenforgalmi szempontból frekventált területek biztonságának további növeléséhez.

A rendőrök összesen 130 magyar hatósági jelzésű járművet ellenőriztek, mely során minden esetben alkoholszondát is alkalmaztak, ami három esetben pozitív értéket jelzett. Az ittas járművezetők ellen büntetőeljárás indult. Biztonsági öv használatát két sofőr mulasztotta el, velük szemben közigazgatási eljárás indult, emellett kisebb fokú közúti közlekedési szabálysértések miatt három járművezető helyszíni bírságot kapott.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások egy személlyel szemben garázdaság elkövetése miatt is intézkedtek, az elkövetőt elfogták és előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra.

Az egyenruhások a jövőben is folytatják a fokozott ellenőrzést.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!