Vádemelés

2022.08.16. 13:30

Beült a meglopott nő autójába a tolvaj Nagykanizsán

Kikapta a pénztárcát az autós kezéből, majd beült a gépkocsijába és ott várta meg a rendőröket a tolvaj. A furcsa lopási kísérlet miatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A történtek idején 20 éves nagykanizsai férfi 2022. május 1-jén Letenyére szeretett volna utazni, de mivel buszjegyre nem volt pénze, elhatározta, hogy kéregetni fog. Ennek érdekében 9 óra körül megjelent a dél-zalai városban a Kanizsa Centrum parkolójában, ahol megpillantott egy nőt, aki épp az autójába pakolta be a holmijait.  A fiatal férfi magát fogyatékosnak tettetve hozzá lépett, pénz kért tőle, és mikor a nő elővette a 23 ezer forintot, igazolványokat, két bankkártyát rejtő pénztárcáját, kitépte az asszony kezéből, majd beült a nő autójának hátsó ülésére, onnan kiszállni nem akart, a pénztárcát sem adta vissza, csak kezével erősen szorította. A kiérkező rendőrjárőrök szállították ki az autóból a tolvajt, akitől a pénztárcát elvették, és tulajdonosának visszaadták, így kár nem keletkezett.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség szabálysértési értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénzt-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában