Bűnügy

2022.07.06. 11:14

Rátámadt gyermeke anyjára, de óvónőket is bántalmazott egy alsópáhoki férfi

Rátámadt gyermeke anyjára, de még az óvónőket is bántalmazta a rabiátus apa, viselkedése miatt nemrég emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint az 1985-ben született alsópáhoki férfi öt éven át, 2018 november végéig tartó élettársi kapcsolatából 2014 novemberében született egy kisfiú. A család az anya hévízi házában lakott, ahonnan a férfi a kapcsolatuk megromlása miatt elköltözött szüleihez Alsópáhokra. Ezt követően a gyermek felváltva volt szüleinél, ám az apa a megállapodásuktól eltért, ezért a helyzet rendezésére 2020 júliusában az anya pert indított. A bíróság két ideiglenes intézkedést is hozott augusztusban, ami után a szülők közötti viszony még jobban elmérgesedett.

Ilyen előzményeket követően 2020. augusztus 31-én délelőtt az apa megjelent a hévízi óvodában, hogy gyermekét elvigye, amit két óvónő akadályozott meg, de a férfi nem tágított, végül rendőri intézkedést kértek, és csak ekkor távozott az apa. A férfi ezt követően szeptemberben négy alkalommal is engedély nélkül ment be az óvodába,  szidalmazta az ott dolgozókat, kiabált velük, igyekezett megfélemlíteni őket. Az egyik alkalommal, szeptember 11-én megint rendőri segítség kellett kérni vele szemben.  Viselkedésére tekintettel az apát kitiltották az óvodából, ami nem tartotta őt vissza, mert november 13-án reggel megint megjelent,  hogy fiát elvigye, annak ellenére, hogy sem a gyermekkel történő kapcsolattartásra nem volt időpontja, sem a gyermek elviteléhez nem volt joga. Az óvónő igyekezett is ebben megakadályozni, de a férfi az eléje álló pedagógust belökte a csoportszobába, majd így bejutva a helyiségbe a gyermekét felkapta és kivitte az öltözőbe. A vezető óvónő is próbálta megakadályozni a gyermek elvitelét, ekkora az apa többször meglökte a pedagógust és megfenyegette. A vezető óvónő ezt követően az épület ajtóit kívülről bezárta és értesítette a rendőrséget.

Hasonlóan fenyegetően, agresszíven viselkedett az apa a családsegítő szolgálat munkatársaival szemben is, amikor a kapcsolattartás miatt a családsegítő központba ment. Két esetben rendőri intézkedést is kértek a viselkedése miatt.

A férfi erőszakra ragadtatta magát volt párjával szemben is. Ez történt 2020. szeptember 21-én délután Hévízen, a Sugár utcai játszótéren is, ahol megjelent az apa és erőt alkalmazva, az anya tiltakozásával nem törődve, felvette a gyermeket, majd hazugnak nevezte és megfenyegette az anyát. Ezután pedig arról faggatta a fiát, szereti-e őt, majd a számára megfelelő választ hallatán letette és távozott.

A férfi nem fogta vissza magát a gyermekkel szemben sem. Sajátos nevelési nézeteiből adódóan nem engedte, hogy fia az óvodai ünnepségeken részt vegyen. Megesett, hogy a hatéves fiút a hévízi zsilipnél a mély vízbe ugráltatta, amikor pedig a gyermeknek nem volt hajlandósága a küzdősportedzésekhez, akkor kedvenc játékait összetörte, széttépte, kidobta.

A Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az apa ellen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában