Tragédia

2022.07.29. 11:39

Halálos vonatbaleset Keszthelyen (frissítve)

Arany Gábor

Forrás: MÁVINFORM / facebook

Vonat ütközött személyautóval Keszthelyen pénteken délelőtt negyed tizenkettő tájt az Entz Géza sétány vasúti átjárójában a kutyás strand közelében. Előzetes információiónk szerint az andráskereszttel jelzett átjáróban a Budapestről érkező Intercityvel ütközött össze az autó, amiben egy győri testvérpár utazott. A Volkswagen Polot vezető 25 éves nő a balesetben súlyosan megsérült, mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba, míg a 16 éves öccse meghalt. Őt a baleset utáni pillanatokban az összeroncsolódott járműből a közelben tartózkodó német turisták emelték ki, de életét már nem lehetett megmenteni. Az autó füstölgő roncsát pedig egy szabadnapos budapesti tűzoltó és segítője poroltóval fújta le, megelőzve a tűz kialakulását.  

A baleset miatt várhatóan késő délutánig szünetel a vasúti közlekedés Keszthely és Balatonszentgyörgy között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendelt.

Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivőjének közlése szerint a műszaki mentésre a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a beavatkozás irányítására kiérkezett a műveleti szolgálat is. 

Frissítés: A baleset helyszínén a műszaki mentés és a helyszínelés befejeződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!