Nemzetközi viadal

2022.06.22. 15:00

Zalai tűzoltók is versenyeztek Szombathelyen

Zalaiak is részt vettek az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi versenyén.

ZH

Szombathely Fő tere nagy tűzoltójátszótérré alakult át pénteken, mert idén ott tartották meg a versenyt, amelyen az ország legerősebb tűzoltóját keresték. A hazai tűzoltók mellett érkeztek versenyzők Romániából, Horvátországból, Szlovákiából és Ausztriából is. A feladatokat a Firefighter Combat Challenge pályán teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. Egyebek mellett egy tizenkét méter magas tornyot kellett futva meghódítaniuk, a férfiaknak nyolcvan, míg a nőknek negyvenöt kilogrammos bábut is el kellett húzniuk, és a tömlővel célba lövés sem maradhatott el. Ehhez társultak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kellett a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. 

Zala megyét a rendezvényen dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollár ÖTE, illetve Ugranyecz Miklós, a Zalaszentiváni ÖTE tagja képviselte. Utóbbi a férfiak 40 évesnél idősebbek versenyében az ötödik, míg előbb a 30–40 közötti korosztályú hölgyek kategóriájában a második helyen végzett. 

A férfiaknál a 30 év alattiak között Popa Ioan (Románia) bizonyult a legjobbnak, a 30–40 év közötti kategóriát Avram Mihai (Románia) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél Adrian Ficik (Szlovákia) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Rácz Andrea (Bátaszéki ÖTE) hódította el az elsőséget, a 30–40 közötti korosztály legjobbja dr. Ódor-Sápi Csilla (FKI XI. kerületi doktorszolgálat) lett, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála (Szentendre Város ÖTE) nyerte el az első helyet. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tűzoltó őrmester (Kiskunhalasi HTP) nyerte el. Az abszolút kategória magyar győztese ifjabb Bodó László (Kötél Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) lett, ő vette át a vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!