Közlekedés

2022.06.16. 07:00

Útlezárások várhatók az utcafesztivál miatt Nagykanizsán

Útlezárásokra számíthatnak június 17-én (péntek) 9 órától június 19-én (vasárnap) hajnali 4 óráig városszerte a közlekedők, hiszen ekkor kezdődik az Utca-tánc fesztivál. Ezen kívül a rendezvény miatt néhány buszmegállót is áthelyeznek.

Benedek Bálint

Fotó: Illusztráció

A lezárások érintik a Fő utca több kereszteződését: a Csengery utcával közöset, bár itt a célforgalom engedélyezett, vagyis a lakók, és üzletek tulajdonosai részére a behajtás engedélyezett. Ahogy Múzeum térnél lévőt is, ám a lakóövezet a Rozgonyi utca irányából megközelíthető. A Zárda utcai esetében az autósok a Király utca felé kanyarodhatnak. Utóbbi utca a körforgalomtól keleti irányba lesz lezárva, de az Erzsébet tér keleti és nyugati részére, a polgármesteri hivatal előtti részre sem hajthatnak be a gépkocsival a közlekedők. Kizárólag a Rozgonyi utcából a Magyar utca felé kerülhetnek. A Vásár utcát az Erzsébet tér felé keleti irányba zárják le a Báthory utcától, ám az ellenkező irányban járható. A fesztivál teljes programja idejére a Dél-Zala áruház előtti buszmegállók a Zrínyi utca és a Zárda utca kereszteződéshez kerülnek.

Szakaszos útlezárásra lehet számítani június 18-án (szombat) 15 órától várhatóan 17 óráig a közel 800 fős karneváli felvonulás alatt. Ennek útvonala: Alapi Gáspár utca, Hevesi utca, Teleki utca, Eötvös tér, Huszti tér, Fő út és Erzsébet tér. A szervezők tájékoztatása szerint ekkor néhány buszmegállót is áthelyeznek. A Teleki úti (kórházi) buszváró a Platán sorra kerül, míg Teleki út régi víztorony buszmegálló a Csokonai-Hevesi úti kereszteződéshez kerül ideiglenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában