Késsel támadt

2022.06.23. 11:19

Majdnem megölte a vetélytársát a keszthelyi férfi

Késsel támadt volt élettársára és annak új párjára a nekivadult férfi, kevésen a múlt, hogy nem történt tragédia, a büntetőügyben csütörtökön tartottak előkészítő ülést az egerszegi törvényszéken.

Arany Gábor

- Nem teszek vallomást, a vádat megértettem, csak részben ismerem el az abban foglaltakat, tárgyalás megtartását kérem, hogy elmondhassam,  mi és miként történt - ezt válaszolta Sz. Vilmos a vádirat ismertetését követően dr. Gergye Tamás bíró kérdésére.

A történtek miatt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt, 1981-ben született keszthelyi Sz. Vilmos 2016 augusztusától került szorosabb kapcsolatba gyerekkori nőismerősével, akit anyagilag is támogatott, besegített párja korábbi kapcsolatából született két gyermekének ellátásába is. A család 2020 májusában Várvölgyre költözött, azonban a kapcsolat az év végére megromlott. A nő másik férfival is szerelmi viszonyt kezdett, amiről élettársa is tudomást szerzett. A gyakori viták miatt az asszony 2021. februárban a faluban másik házba költözött gyermekeivel, a kapcsolatát élettársával azonban nem szakította meg, néha visszatért hozzá, emellett viszonya megmaradt a másik férfival is. Ilyen előzmények után 2021.  július 15-én este Sz. Vilmos motorral a nő várvölgyi házához hajtott, ahol megpillantotta a másik férfi gépkocsiját. Csalódottan és ingerülten hazatért, pálinkát ivott, üzeneteket küldött az asszonynak, de választ nem kapott, ezért nem tudott megnyugodni. Hajnali egy óra tájt 21 centis pengéjű konyhai kést magához vett, és elindult a nőhöz. A házban már aludtak, amikor a feldühödött férfi rájuk rúgta a bejárati ajtót, és késsel támadt az élettársa mellett fekvő férfira, akit fején, vállán, felsőtestén, bal karján és a nyakán többször megszúrt. Olyan erővel, hogy a kés pengéje eltörött, egy darabja a megtámadott nyakában maradt. A dulakodásba már a nő is bekapcsolódott, és új párja védelmében nekirontott élettársának, aki ekkor őt is próbálta megszúrni. Az összecsapás a lakáson kívül folytatódott, a gyerekeit a házból kiterelő asszony a szomszédokhoz menekült be, de támadója követte, és az ajtót benyomta, a nőt megütötte, igyekezett megszúrni a törött késsel, amit az asszony kiütött a kezéből, ekkor a férfi a hajánál fogva húzta, megöléssel fenyegette, és ehhez az egyik fiókból húsklopfolót vett magához. Ez viszont alkalmat adott a nőnek a menekülésre, gyermekeivel és a másik férfival autóba ültek, de támadójuk a hátsó ülésre bepattant mögéjük és ütni kezdte vetélytársát, majd a nő ellen fordult. Végül sikerült felülkerekedni a támadón, ugyanis sérülései ellenére ellenfele kirántotta őt az autóból és az asszony segítségével földre teperte. Vetélytársát Sz. Vilmos 13 alkalommal szúrta meg, közvetlen életveszélyt okozó sérülés okozva neki, s hogy nem következett be halál, az a megtámadott védekezésének, az időben megkezdett szakszerű és célirányos orvosi ellátásnak, illetve a szerencsés véletlennek tudható be. A nő sérülései külön-külön és összességükben is 8 napon belül gyógyuló sérüléseknek minősülnek.

A megyei főügyészség arra tett indítványt, hogy abban az esetben, ha Sz. Vilmos az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a tárgyaláshoz való jogáról lemond, akkor a törvényszék 19 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabjon ki rá.

A férfi nyilatkozatára tekintettel a büntetőügyben tárgyalást tartanak, ennek időpontját dr. Gergye Tamás még nem határozta meg, várhatóan októberben kerül erre a sor, amelyre a védelem több tanú megidézését is indítványozta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!