Bankjegykereső kutya is segített

2022.06.30. 08:18

Ismét illegálisan váltotta a valutát a nagykanizsai férfi, a rendőrök őrizetbe vették (videó)

Évek óta foglalkozik illegális pénzváltással az a szerdánőrizetbe vett nagykanizsai férfi, akit e tevékenysége miatt már jogerősen pénzbüntetésre ítélt a hónap elején jogerőre emelkedett ítéletével a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Arany Gábor

Forrás: police.hu

A 60 éves büntetett előéletű férfi napi rendszerességgel személyesen üzletelt a hozzá érkezőkkel és az előzőleg telefonon egyeztetett összegben és árfolyamon, pénzváltásra vonatkozó engedély nélkül váltott részükre igény szerint forintot, vagy különböző külföldi fizetőeszközöket. Mivel a férfi a hivatalos valutaváltókkal ellentétben kezelési költséget nem számolt fel, egyre terjedt az ügyfélköre, így naponta akár 2-10 kuncsaftja is akadt, annak ellenére, hogy a tevékenység jogosulatlansága a körülményekből nyilvánvaló volt. 

Forrás: police.hu

Tekintettel arra, hogy a tetten ért férfinél a rendőrök több mint 6 millió forint készpénzt találtak, a korábbi elítélésére és arra is figyelemmel, hogy a jogosulatlan pénzintézeti tevékenység bűntettét életvitelszerűen űzi, őrizetbe vették és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel kezdeményezték a letartóztatását.

Forrás: police.hu

Az ügyészség letartóztatásra irányuló indítványát a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája mai napon elutasította és bűnügyi felügyeletet rendelt el, mely ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be, adott tájékoztatást az ügyről dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában