Nem jogsival megy...

2022.06.13. 16:24

Hiába az eltiltás, újra volán mögé ültek a zalai férfiak

Cinikus vélekedés szerint a járművezetéshez nem jogosítvány kell hanem jármű, ezért aztán hiába az eltiltás, ha megmarad a vezethető autó.

Arany Gábor

Forrás: pixabay

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint ilyen ügyekben hetente történik vádemelés, de úgy tűnik, ez nem bír visszatartó erővel.
Igaz ez arra 45 éves hagyárosböröndi férfira, akit a járásbíróság hat hónapra eltiltotta járművezetéstől. Ennek dacára a rendőrök az általa vezetett személyautót november  8-án délután a zalaegerszegi Kispest utcában, november 30-án délben a Petőfi utcában állították meg. Az egerszegi járási ügyészség kétrendbeli  járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt ellene vádat.  Szintén vádat emeltek egy 41 éves sármelléki férfi ellen. Őt a keszthelyi bíróság engedély nélküli járművezetésért 2021. december végéig eltiltotta. Ez nem tartotta vissza, mert Fiat Marea típusú autójával 2021. október 15-én éjfélkor Nagykanizsán furikázott, október 19-én délután  Zalakomárban autózott, október 21-ére virradóan megint Nagykanizsán vezette személygépkocsiját. Ráadásul ekkor az őt ellenőrző rendőröknek egy pitvarosi férfi személyi igazolványát és vezetői engedélyét adta át. 

A kanizsai járási ügyészség közokirat-hamisítás és folytatólagosan  elkövetett járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt emelt vádat ellene. Notórius elkövetőnek nevezhető az az 1965-ben született keszthelyi férfi, akit a bíróság 2024. február végéig  az eltiltás alatti járművezetés, valamint más bűncselekmény miatt eltiltotta a közúti járművezetéstől. E büntetés hatásosságát mutatja, hogy a férfi által vezetett rendszám nélküli Ford Focus személyautót 2022. március 31-én délelőtt Keszthelyen a Hévízi úton állították meg a rendőrök ellenőrzésre. Az alkoholszonda jelzett a sofőrnél. Április 25-én reggel a keszthelyi Szegfű utcában igazoltatták a férfi, megint a Ford Focusszal közlekedett. Május 17-énn reggel nyolc óra tájt a keszthelyi Sopron utcában BMW autóval közlekedett, mikor a rendőrök ellenőrzésre leállították, s mint kiderült, ittas volt.  Aznap délután újra találkozott a rendőrökkel, a Napfény soron állították meg, és még mindig ittas volt. Mindezek miatt a keszthelyi járási ügyészség emelt ellene vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában