Vádemelés

2022.06.29. 08:36

Engedély nélkül kutakodott volt élettársa internetes üzenetváltásaiban a fiatal lenti férfi

Volt élettársa internetes üzenetváltásaiban kutatott engedély nélkül a fiatal férfi, ráadásul azokból másoknak is továbbküldött; büntetőeljárás lett az ügyből.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 1994-ben született, Lentiben élő férfi 2022. január 2-án szakított élettársával, elköltözött és magával vitte közösen használt laptopjukat. A következő hetekben pedig a számítógépet használva volt élettársa közösségi oldalára több alkalommal belépett, párja másokkal folytatott üzenetváltásait megnézte, képernyőmentéseket készített ezekről, és külön mappába lementette. Erre azért volt módja, mert az élettársa belépési adatait a számítógép korábban automatikusan eltárolta. A nő idősek otthonában dolgozott, ahol az általa gondozott egyik személyről fényképet készített és ismerősének elküldte. A férfi megtalálta ezeket az üzenetváltásokat is, és ezeket március 10-én, illetve 16-án továbbította az otthon vezetőjének annak érdekében, hogy volt párját a munkáltatójánál kedvezőtlen színben tüntesse fel.

A feltárt tényekre tekintettel férfi ellen a zalaegerszegi járási ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában