Elrántotta a kormányt

2022.05.26. 11:52

Veszekedésből közlekedési baleset lett Eszteregnyén

Veszekedésből közlekedési baleset lett, mert elrántotta a kormányt a feldühödött utas.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott ügy főszereplője, egy 1987-ben született eszteregnyei férfi élettársi kapcsolata hat év után 2021 őszén megszakadt. A férfi meggyőződése szerint ebben része volt élettársa szomszédnőjének is. Ilyen előzmények után 2021. december 3-én délután a volt élettárs személygépkocsival Tótszerdahelyről Nagykanizsára indult, a hátsó ülésen a szomszédnője foglalt helyet, és velük tartott az eszteregnyei férfi is, annak ellenére, hogy a szomszédnővel  voltak korábban már nézeteltérései is az élettársi kapcsolata megromlása miatt.  A járművet a volt élettárs vezette, a férfi a jobb oldali első ülésen elöl utazott, mögötte a szomszédnő foglalt helyet, a biztonsági övet csak a vezető használta. A személygépkocsival Tótszerdahelyen a Zrínyi Miklós utcán haladtak 30-40 km/h sebességgel, amikor a férfi összevitatkozott a két nővel, majd hirtelen elrántotta a kormányt. Ettől az autó balra letért az útról, árokba hajtott, majd betonhídnak, aztán kerítésének ütközött. A baleset után a férfi kiszállt az autóból, azt kiabálta, hogy „dögölj meg”, majd távozott. A balesetben a szomszédnő 8 napon belül gyógyuló sérülést, a koponya, a bal csípő és a bal comb zúzódását szenvedte el.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint az egerszegi járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni, és  segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat az eszteregnyei férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!