Különös visszaeső

2022.05.16. 18:19

Utazó bűnöző került rács mögé: Zalában is lopott a somogyi férfi

Utazó bűnözőt fogtak el a rendőrök, a somogyi férfi letartóztatását ügyészi indítványra elrendelte a nyomozási bíró.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pexels.com

Az 1974-ben született, nagyberki férfit azzal gyanúsítják, hogy visszaélve az alkalmakkal lezáratlanul hagyott gépkocsikból emelt el értékeket. Az egyik, 2021. augusztus 28-án történt eset szerint a zalaegerszegi Avas-hegyen dél tájt bukkant fel, megtalálta az egyik borospincénél álló Volvo gépkocsi kulcsát, amivel a járművet kinyitotta és az autóban két pénztárcából 213 ezer forintot elvitt. Két héttel később a Karácsonyhegyi úton parkoló, nyitva hagyott Toyota Yarisból lopott el tárcát iratokkal és 15 ezer forinttal. A tárcát később megtalálták, de a pénz már hiányzott belőle. A férfi ez év március 30-án az egerszegi Kisfaludi-hegyen bukkant fel, egy nyitva hagyott Opel Zafirából kiemelte az iratokat és 55 ezer értékű eurót, illetve forintot rejtő tárcát, de lopás közben a tulajdonos megzavarta, így a tolvaj zsákmány nélkül menekült el. A férfi két héttel később Pethőhenyén a Domb utcában parkoló Skodából lopott el 95 ezer forintot tartalmazó pénztárcát. A különös visszaesőnek számító férfi ellen nyomozás folyik Szekszárdon is szőlőhegyi besurranásos lopások miatt, az ellene kiadott körözés alapján a múlt héten fogták el a  rendőrök.

A büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, az egerszegi járási ügyészség indítványára az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában