Befejezték az ügy vizsgálatát

2022.05.14. 10:18

Nem fogott a fék, vonat elé hajtott a traktor Zalában

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint 2021. október 15-én dél körül egy 43 éves zalaszentiváni férfi közlekedett a 73224-es számú mellékúton Alsónemesapáti felől Nemesapáti irányába az általa vezetett mezőgazdasági vontatóval és a mögé kapcsolt tárcsázó berendezéssel. Amikor az utat keresztező, működő fénysorompóval biztosított vasúti átjáróhoz ért, a traktoros észlelte a vasúti fénysorompó pirosan villogó tiltó jelzését, azonban a jármű fékberendezésében fellépő műszaki hiba miatt nem tudott lassítani és a vasúti pályára hajtott, ahol a járműve elejével nekiütközött a Zalaszentiván felől Nagykapornak állomás irányába haladó mozdonnyal. Az ütközés következtében a mezőgazdasági vontató teljes eleje leszakadt, a traktort vezető férfi súlyos sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

A bűntetőeljárás során igazságügyi műszaki szakértő a mezőgazdasági vontató átvizsgálását követően megállapította, hogy a gépjármű a baleset bekövetkezésekor, a fékrendszer állapota miatt alkalmatlan volt a közúti közlekedésre. A fékrendszer meghibásodása azonban nem közvetlenül a baleset bekövetkezése előtt állt be, hanem a fékfolyadék teljes elfolyása hosszan tartó folyamat eredménye volt, melyet a járművezetőnek észlelnie kellett volna, amikor közlekedett vele.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai az 43 éves zalaszentiváni lakost vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd a nyomozást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban az ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában