Összesen tizenkét jelzés érkezett a vihar kapcsán

2022.05.26. 10:26

Leginkább fakidőlésekhez riasztották a zalai tűzoltókat szerdán

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a megyén átvonuló viharos időjárással kapcsolatban szerdán összesen tizenkét jelzés érkezett. A tűzoltóknak elsősorban Dél-Zalában, főleg fakidőlések adtak munkát.

KATVÉD

Forrás: Lukács Adrián (BM OKF, Vál ÖTP)

Az első riasztás a délutáni órákban, nem sokkal öt óra után érkezett Pakodról, ahol a közlekedést veszélyeztette egy megdőlt fa a 7328-as úton. Ezt a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók távolították el. Ugyanígy úttestre dőlt, ott akadályt képező fákat daraboltak fel, majd tisztították meg a keszthelyi hivatásos tűzoltók városuk Fenéki útját és a Vaszary Kolos utcát. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók a 6834-es út Molnárihoz közeli szakaszán, a szőkedencsi önkéntes tűzoltók Csákányban, míg a letenyei hivatásos tűzoltók Semjénházán dolgoztak fakidőlésnél. 

Nagykanizsán az Iskola utcában két helyszínen is a város hivatásos tűzoltói távolítottak el úttestre, illetve villanyvezetékre dőlt fákat. A kanizsai tűzoltók az este folyamán városuk Kaán Károly utcájában értéktárgyakat mentettek ki egy garázsból, ahova a heves esőzés miatt nagy mennyiségű víz folyt be. Letenyén kerítésre és családi ház falának dőlt egy fa a Rákóczi utcában, amit a helyi hivatásos tűzoltók távolítottak el, míg Tótszerdahelyen egy fűzfa ágai villanyvezetékre estek, egy nyírfa pedig egy melléképületre dőlt a Petőfi Sándor utcában.

Itt a letenyei hivatásos tűzoltók a Nagykanizsáról érkezett létraszer segítségével végezték a műszaki mentést. Zalaegerszegen pedig az esti órákban letört faágak estek parkoló autókra a Landorhegyi úton. A város hivatásos tűzoltói a létraszer megtelepítése után kötél, valamint motoros láncfűrész segítségével eltávolították a járművekről az ágakat. Az autókban senki sem tartózkodott, a kocsik nem sérültek.  

Fontos hangsúlyozni, hogy a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a károkat a legtöbb helyen rövid idő alatt sikerült felszámolni, személyi sérülés pedig egyik esetben sem történt. 

Forrás: KATVÉD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában