Közokirat-hamisítás

2022.05.11. 16:01

Külföldön bevont jogosítványuk helyett Zala megyében igényeltek újat, de kiderült a csalárdság

Egy 43 éves nagyacsádi férfi vezetői engedélyét 2021. november 14-én egy hónapra bevonták Ausztriában ittas járművezetés miatt.

Arany Gábor

Forrás: Pixabay.com

Hazatérve november 25-én a keszthelyi kormányablakban új vezetői engedélyt igényelt azt állítva, hogy a másikat elveszítette. Ez alapján az új vezetői engedélyt kiállították számára, az pedig hogy hamisan nyilatkozott, kiderült miután az osztrák közlekedési hatóság a bevont vezetői engedélyét megküldte a magyar hatóság részére. Hasonlóan járt az 43 éves sárhidai férfi is, akitől 2020. november 25-én Szlovéniába vonták be a jogosítványát bírság meg nem fizetése miatt. Mivel a munkájához kellett a vezetői engedély, újat igényelt 2021. június 4-én az egerszegi kormányablakban. Ő is azt mondta, hogy jogosítványát elvesztette és nem rendőri intézkedéskor vonták be, de itt is kiderült, hogy valótlan nyilatkozatot tett. 

A két férfi ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat, közölte dr. Pirger Csaba megyei főügyészségi sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!