Megpróbálta kijátszani a tartózkodási szabályokat

2022.05.25. 13:25

Hamis okmánnyal akart átmenni a letenyei határon egy bosnyák férfi

A Letenyei Határátkelőhelyen kísérelt meg hamis tartalmú okmánnyal átutazni egy bosnyák állampolgár.

police.hu

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

Letenye Autópálya Határátkelőhelyen 2022. május 24-én 21 órakor egy 35 éves bosnyák állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre Horvátország irányába. A magyar hatóságoknak ellenőrzésre átadta a saját nevére szóló útlevelét, amelyről azonban kiderült, hogy abban hamis schengeni bélyegző lenyomatot helyeztek el abból a célból, hogy valódi, az Európai Unióban eltöltött tartózkodási idejét leplezze, ugyanis a rövidtávú vízummentes tartózkodási idejét már korábban túllépte.

Az egyenruhások a külföldit elfogták és előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Ezt követően, mivel magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, a rendőrök átadták az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársainak idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában