Szabálysértők

2022.05.09. 08:58

Engedély nélkül vezettek a zalai férfiak

A zalai rendőrök a szabálysértőket 72 órán belül bíróság elé állítják.

police.hu

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. május 8-án 3 óra 8 perckor Újudvaron az Ország úton ellenőriztek egy személyautóval közlekedő gelsei férfit. A 41 éves személy igazoltatása során megállapították, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, de ennek ellenére vett részt járművével a közúti forgalomban.

A Lenti Rendőrkapitányság körzeti megbízottja még aznap délután Kerkabarabáson a Kossuth utcában igazoltatott egy segédmotoros kerékpárral közlekedő 23 éves helyi férfit, akinek igazoltatása során megállapították, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, de ennek ellenére ő is közlekedett járművével.

A rendőrök a sofőröket előállították, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették őket, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére  hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, e szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható - közölte a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!