Termesztette, eladta

2022.05.23. 10:00

A Zalaegerszegi Törvényszék 6 év börtönre ítélte a kábítószer-termesztő és -értékesítő férfit

Kábítószer- kereskedelem miatt 6 év börtönre ítéltek az egerszegi törvényszéken egy fiatal férfit, aki otthon termesztette a kábítószert, fogyasztotta és értékesítette.

ZH

Az 1996-ban született férfi 2019 közepétől saját fogyasztásra, valamint rendszeres értékesítésre a lakóhelyén, illetve ismerős hétvégi házában kannabiszt termesztett, továbbá kábítószert szerzett be és értékesített. A férfi két éven át kéthetente, alkalmanként 1-2 gramm marihuánát adott el közterületeken, grammonként 3000 forintért. 2021. április 29- én Zalaegerszegen egy BMW 325i gépkocsi utasaként közúti ellenőrzésen igazoltatták és a hátizsákjában nejlonzacskóba csomagolva bruttó 78,64 gramm fehér színű port, valamint bruttó 913 gramm zöld színű növényi törmeléket és 664 500 forintot találtak. 

Még ezen a napon a rendőrség lefoglalt a férfi zalalövői Budafai úti családi házának pincéjében 221 tő kannabiszt és termesztésükhöz, illetve gondozásukhoz szükséges eszközöket. Másnap a férfi ismerősének Rövid-Jánka- hegyi hétvégi házában 39 tő kannabiszt találtak, amihez a szükséges magokat és kellékeket a vádlott biztosította. A két férfi a termésen fele-fele arányban osztozott. A bíróság a férfi ismerősét 2022 márciusában társtettesként elkövetett kábítószer-birtoklás miatt 1 év börtönre ítélte, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztette. 

A Zalaegerszegi Törvényszéken május 19-én hozott ítéletben a 26 éves férfit kábítószer- kereskedelemért 6 év börtönre ítélték. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte bűnösségét, megbánta tettét, bűnügyi felügyelete alatt házasságot kötött, dolgozik. Súlyosítóként, hogy a kábítószerrel kapcsolatban már kétszer volt büntetve, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, így a törvényszék elrendelte a korábban kiszabott 1 év 4 hónapos börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért, míg az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!