Kinevezés

2022.04.29. 15:30

Tábornok lett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Egri Gyula

Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – május 4-i hatállyal kinevezte tűzoltó dandártábornokká Egri Gyula tűzoltó ezredest, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. A kinevezési okmányokat a tábornok április 29-én vette át a Sándor-palotában.

zaol.hu

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Egri Gyula hivatásos pályafutását katonaként kezdte, 1975-1989 között a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjaként szolgált, utána került tűzoltási főelőadóként a nagykanizsai tűzoltóságra. Két év elteltével tűzoltási és mentési osztályvezető lett, azután parancsnokhelyettesként dolgozott tovább egészen 2002-ig, amikor átvette a tűzoltóság vezetését. Tíz éven keresztül állt a Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság élén, majd 2012 áprilisától júliusig a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesi beosztását töltötte be. 2012 júliusa óta vezeti a megyei igazgatóságot.

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Az igazgató több mint három évtizedes szakmai, vezetői gyakorlattal és szakmai tapasztalattal rendelkezik tűzoltási, műszaki mentési és tűzmegelőzési szakterületen egyaránt. A nagykanizsai tűzoltóság működési és illetékességi területén számos nagyobb tűzesetnél és műszaki mentésnél látott el tűzoltásvezetői illetve kárelhárítás-vezetői feladatokat. Ilyen volt a 2014 szeptemberi nagy zalai árvíz, amikor a Mura folyón és a Principálison a mindenkori legnagyobbat jóval meghaladó vízállások alakultak ki, valamint a 2017-es, később csak az „évtized tűzeseteként” emlegetett nagykanizsai eset, amikor a General Electric gyáregységében keletkezett több ezer négyzetméteres raktártüzet hét óra alatt, megfeszített munkával oltották el a tűzoltók.

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Tevékenysége elismeréseként 2008-ban a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, 2018-ban pedig a Magyar Érdemrend Lovagkereszt katonai tagozatával tüntették ki - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában