Vádemelés

2022.04.05. 08:45

Húsvágó bárddal védte meg magát az éjszakai tolvajtól az osztrák férfi Kerecsenyben

Húsvágó bárddal védte meg magát az éjszakai tolvajtól az osztrák férfi, de közben maga is megsérült érzékeny testtájékán; rablás miatt vonják felelősségre a hívatlan látogatót.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a Kerecsenyben élő osztrák pártól már többször lopott egy helybeli, 1962-ben született férfi, aki 2021. december 19-ére virradóan gondolta úgy, megint eljött az újabb alkalom, mert azt hitte, az osztrák tulajdonos elutazott. Ez nem volt így, mert csak a külföldi férfi élettársa ment Ausztriába, míg párja a lakásban maradt. Este kilenc óra tájt feküdt le, az ágya mellé tette a pénztárcáját, 1230 euróval, 15 ezer forinttal és az irataival.

 

A tolvaj hajnali négy óra tájt ért a házhoz, az utcafront felől az ablakon át jutott be a konyhába, de nem sokkal később a zajra a tulajdonos felébredt. Észlelve a lakásában a mozgást, felkelt, zseblámpával az előszobába lépett, ahol összetalálkozott a számára ismerős férfival, aki addigra már magához vette a tárcából a pénzt. A félhomályban azonban szem elől tévesztette a hívatlan látogatót, keresésére indult, és a mosógép mellé elbújva találta meg. Rákiabált, megfogta a karját, mire a helyzetből szabadulni akaró tolvaj az osztrák férfi heréit ragadta meg nagy erővel, mire a megtámadott a falról leakasztott húsvágó bárd tompa végével kétszer az erőszakot alkalmazó, és emiatt rablóvá lett tolvaj kezére csapott, hogy engedje őt el. Ez meg is történt, ám a következő mozdulatával a rabló kést akart magához ragadni, emiatt az osztrák férfi újra a kezére csapott a bárddal. A kerecsenyi férfi ekkor ellökte magától ellenfelét, kezével gyufát gyújtó mozdulatot tett és fenyegetően azt mondta: Du sehen morgen, majd a bejárati ajtó reteszét elhúzta és elmenekült. Az ellopott pénzből 7 euró 20 cent került elő. A támadásban az osztrák férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító kerecsenyi férfi ellen rablás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában