Vádemelés

2022.04.05. 15:08

Elszakította a gázvezetéket az újudvari férfi

Az esővizet akarta elvezetni, ehhez ásott árkot a munkagép kezelője, ám e közben elszakította a gázcsövet.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

Az eset tavaly május 10-én délelőtt kilenc óra tájt Ligetfalva határában történt, ahol fákat termeltek ki. Itt egy 47 éves újudvari férfi  munkagéppel árkot ásott, hogy a fakitermelés munkaterületén felgyűlt esővizet elvezesse. Eközben azonban nem vette észre a földbe lefektetett gázvezeték helyére figyelmeztető sárga műanyag szalagot, sem közelben elhelyzetett, szintén a gázvezeték nyomvonalára figyelmeztető műanyag jelző zászlót. Emiatt a géppel elszakította a bő egy méter mélységben húzódó 110 centiméteres nagy-középnyomású gázvezetéket. Ennek következtében 10 órától megszűnt a gázszolgáltatás Almásháza, Tilaj, Tilajújhegy, Ligetfalva és Zalacsány  község 345 fogyasztójánál. Ez nem csak a lakosságot érintette, hanem közintézményeket is, gázszünet lépett fel az önkormányzatnál, az orvosi rendelőben és az óvodánál. A gázszolgáltató azonnal megkezdte a hiba elhárítását, aminek eredményeként 310 perc elteltével, negyed négy körül újra  volt gáz a hálózatban.
 

A történtek miatt büntetőeljárás indult a gépkezelő ellen és a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt vádat, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!