Ital & indulat

2022.04.07. 15:06

Alkoholgőzös utcai összecsapások zajlottak Zalában, három ügyben született vádirat

Ital és indulat keveréke már számos alkalommal okozott bajt, erre példa az három eset is, amelyekben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett első történet eseményei Keszthelyen zajlottak 2021. július 11-re virradóan. Egymást korábban csak látásból ismerő 23 és 17 éves helybeli férfi poharazgatással töltötte az idejét a pavilonsoron. Már éjfél elmúlt, amikor szóba elegyedtek egy nővel, aki a kiskorú lányával sétált arra. Később a pavilonok felől a Csík Ferenc sétány felé elballagott előttük egy ittas férfi, aki végigmérte a lányt, amit a 23 éves férfi trágár mód számon kért rajta. Ebből szóváltás kerekedett, ami gyorsan elfajult, a 23 éves férfi megütötte, megrúgta ellenfelét, majd csatlakozott hozzá a 17 éves fiatalember is. Az egyik rúgástól földre került a megtámadott férfi, akit még többször megrúgtak, megütöttek ellenfelei nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket okozva neki. A támadók ellen testi sértés  miatt emeltek vádat.
 

A másik konfliktus helyszíne az egerszegi Berzsenyi utca volt 2021. augusztus 7-én hajnalban. Egy 35 éves zalaszentiváni férfi és 24 éves pethőhenyei társa italozás utáni állapotban tartott a városközpont felé, amikor  két férfi elkerülte őket. Egyikükben a szentiván férfi felismerni vélt azt, akivel az éjszaka nézeteltérésbe keveredett, ezért hátulról meglökte, majd a megforduló férfi arcába ütött akkora erővel, hogy ellenfele a földre zuhant. A megtámadott segítségére sietett volna társa, de a pethőhenyei férfi megragadta, az árokba rántotta és ütötte, rúgta. A további bántalmazást az akadályozta meg, hogy másik társaság érkezett oda, próbálták megfékezni a támadókat, akik csak akkor távoztak sietve, amikor elhangzott, hogy hívják a rendőrséget. A két férfi ellen testi sértés és garázdaság miatt emeltek vádat.
 

A harmadik történetben is szerepet játszott az alkohol. Egy válófélben lévő férfi 2021. augusztus 16-án éjfél körül az egerszegi Göcseji út 53. számú ház közelében a kerékpárúton hangoskodott, ugyanis az egyik közeli lakásban tartózkodott a tőle különélő felesége, meg egy 45 éves türjei és egy 23 éves zalaegerszegi férfi. A kiabálásra a két férfi kiment az utcára, rátámadtak a férjre, először a fiatalabb kezdte ütni, majd társa is csatlakozott. Földre zuhant áldozatukat tovább ütötték kézzel és sodrófával is. A megtámadott fején, arcán és testszerte zúzódások, duzzanatok, bevérzések, hámsérülések keletkeztek. A két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában