Szabályszegések

2022.04.19. 06:50

Alkohol és drog volt az akció fókuszában - Mutatjuk a zalai rendőrök tapasztalatait

A húsvéti locsolás elmaradhatatlan része a poharazgatás, talán ez is vezette az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatát, a Roadpolt, amikor meghirdette az alkohol és drog fogyasztásának ellenőrzését péntektől hétfőn estig.

Arany Gábor

Minden járművet kitereltek ellenőrzésre

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A közlekedésbiztonsági akció­hoz csatlakoztak a zalai rend­őrök is, és erről előzetesen a médiában is megjelentek híradások. Ezt azért tartotta fontosnak kiemelni Soós Szabolcs rendőr alezredes, mert ennek ellenére a pénteken elkezdett ellenőrzésekben a megyeszékhely térségében szűrtek ki a forgalomból olyan járművezetőket, akik ellen büntetőeljárást kellett indítani ittasságuk miatt. Zalában ez évben a személyi sérüléssel járó balesetek 8,8 százalékában játszott szerepet az ittasság. 
 

Az egerszegi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról is szólt, hogy vasárnap este nyolctól 24 órás fokozott ellen­őrzést kezdtek, ebben az úgynevezett finn módszer szerint több helyszínen minden járművet kitereltek, a vezetőket megszondáztatták alkohol és drog fogyasztására, de az egyéb szabályszegést is szankcionálták. Az akció kezdetét követő percekben például biztonsági öv használatának elmulasztása miatt jártak el többször. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában