Balesetveszély

2022.03.04. 11:22

Túlsúlyos járművet kapcsoltak le a rendőrök Zalaegerszegen

A rendőrök közigazgatási eljárást kezdeményeztek a sofőrrel szemben.

police.hu

Forrás: police.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2022. március 3-án délután Zalaegerszegen a Platán soron ellenőriztek egy tehergépkocsit, és annak vezetőjét egy 22 éves zalalövői férfit, valamint két utasát.

Forrás: police.hu

Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a járművezető és két utasának, valamint a tölgyfa rakománynak az együttes össztömege nagymértékben meghaladja a megengedett együttes tömeget, továbbá a jármű műszaki állapota sem felel meg az előírásoknak.

 

Ezt követően a rendőrök egy hiteles mérleghez kísérték a tehergépkocsit, ami 1080 kilogrammal meghaladta a jármű forgalmi engedélyében szereplő megengedett együttes tömeget. A rendőrök a járművet átkísérték a műszaki vizsgaállomásra is, ahol megállapítást nyert, hogy a közúti forgalomban történő további részvétele közvetlen balesetveszéllyel jár; a kormányműve, üzemi és rögzítő fékrendszere meghibásodott, karosszériája pedig oly mértékben korrodálódott, hogy a szerkezete elgyengült.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások a jármű forgalmi engedélyét elvették, a sofőrrel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek - számolt be a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában