Őrizetbe vették

2022.03.31. 13:07

Nem biztosított elsőbbséget egy gyalogosnak, ezért érte „baj” a lenti férfit

A zalai rendőrök őrizetbe vettek egy 46 éves férfit.

police.hu

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A körzeti megbízottak 2022. március 30-án 12 óra 3 perckor Zalaegerszegen, a Kossuth Lajos utcában észlelték, hogy egy személyautó sofőrje nem biztosított elsőbbséget egy kijelölt gyalogosátkelőhelyen átkelni szándékozó járókelőnek - adta hírül a police.hu. 

 

Az egyenruhások ezt követően a gépjárművezetőt ellenőrizték, és megállították, hogy a 46 éves Lentiben élő férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, valamint az általa használt személyautó ideiglenesen ki lett vonva a forgalomból a jármű átiratásának, valamit kötelező felelőségbiztosításának hiánya miatt. Továbbá a férfival szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív érkéket mutatott.

 

A rendőrök a sofőrt további mintavétel céljából előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában