Vádirat

2022.03.21. 11:18

Bedrogozva szenvedett balesetet, a segítségére sietőket pedig megtámadta a zalai férfi

Bedrogozva elkötötte ismerőse autóját, balesetet szenvedett vele, a segítségére sietőket pedig megtámadta a fiatal férfi, az ügyében nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Ezt  ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a 1992-ben született tótszerdahelyi férfi 2020. május 23-án késő délután látogatta meg Nagykanizsán a Király utcában lakó ismerősét, aki egy kipróbálásra megkapott, előző nap vásárolt gépkocsival akkortájt ért haza. Az autót otthona előtt leállította, és rövid időre a lakásába bement, de az indítókulcsot benne hagyta a kocsiban, mert még el akart menni vele tankolni. Ezt használta ki a tótszerdahelyi férfi, aki az autóval elhajtott Kiskanizsán keresztül Szepetnek irányába. A Jókai utcában azonban letért a füves útpadkára, kidöntött egy utcanévtáblát táblát, majd betonhídnak ütközött. A baleset dacára innen még továbbhajtott, majd este hat óra körül  Szepetnek és Semjénháza között a 7. kilométer közelében megint lehajtott az útról, majd végül az autóval a bal oldalára fordulva az vízelvezető árokban állt meg. A baleset után nem sokkal ért oda személygépkocsival egy házaspár, észlelték a történteket, ezért odamentek a fiatal férfihoz, hogy segítsenek neki. Ő azonban kérdéseikre nem válaszolt, amiből arra gondoltak, hogy beütötte a fejét, ezért jelezték neki, hívják a mentőket. Erre a fiatal férfi hevesen tiltakozni kezdett, majd megpróbált a házaspár autójába beülni. Az asszony ebben igyekezett megakadályozni, mire a fiatal férfi rátámadt, megragadta a nyakát és próbálta elhúzni az autótól. Végül a helyszínre érkező újabb személyek beavatkozásával sikerült megfékezni  a nekivadult férfit, akinél a vizsgálat pszichoaktív anyagnak minősülő biofű fogyasztását mutatta ki.  


 A történtekre tekintettel a kanizsai járási ügyészség kényszerítés és jármű önkényes elvétele, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt  emelt vádat a tótszerdahelyi férfi ellen.  Ezen kívül dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérletével is vádolják, mert 2019. november 23-án egy kanizsai szupermarketben 43 éves kanizsai ismerősének lopásban segédkezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában