Nem jogerős ítélet

2022.02.04. 12:50

Zalaegerszegi Járásbíróság: 6 évet kapott az a nő, aki felfüggesztett börtönbüntetése alatt kirabolt egy idős férfit

Nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélte 2022. február 3. napján a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a nőt, aki a felfüggesztett börtönbüntetése alatt kirabolt egy idős férfit.

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2021 júniusában a délutáni órákban felkereste az 1932-es születésű sértettet az otthonában, hogy segít a gondozásában. A férfi távozásra szólította fel a nőt, aki azonban ezt nem vette tudomásul. Benyomta az idős férfi lakásának ajtaját, belépett, majd mellkason lökte, aki emiatt elesett. Megragadta a bal karját, valamint a kezére rögzített autóstáskát és megpróbálta lerántani róla. A dulakodás közben a nő elszakította a táskát és a benne lévő pénztárcából kivett 190.000 Ft-ot, majd elhagyta a helyszínt. A sértett az esés következtében a jobb könyök- és térdtájék, a csípőízület zúzódását, valamint a bal kéz bevérzéses sérülését és zúzódását szenvedte el.

 

Az ügyészség az eljárás során a tényállást nem változtatta meg, azonban a bűncselekmény minősítését súlyosabbnak ítélte. Indítványában a börtönbüntetést fegyházbüntetésre, míg a 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetést 5-től 10 évig terjedőre módosította.

 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki rablás bűntettében, amelyet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követett el. Ezért őt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a kár a lefoglalással részben megtérült. Súlyosító körülményként, hogy a nő a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, néhány hónappal a korábbi elítélése után, valamint idős korú személy sérelmére követte el. A bíróság elrendelte továbbá a korábban kiszabott 1 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is.

 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és a védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában