Vádirat

2022.02.21. 16:01

Haragosán is erőszakkal próbált elégtételt venni a szepetneki férfi

Erőszakkal tartotta meg a kölcsönkért karórát, máskor meg erőszakkal próbált elégtételt venni haragosán a fiatal férfi, az ügyében nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet vádlottak főhőse, egy 22 éves szepetneki férfi 2020. október 10-én késő este szállt fel a Nagykanizsáról Letenyére közlekedő távolsági buszjáratra  két társával együtt.  A trió tagjai még az autóbusz indulása előtt elkérték egy utas 24 ezer forint értékű karóráját, mert meg akarták nézni. A megszólított odaadta nekik az órát, ám amikor visszakérte tőlük, a szepetneki fiatalember társa kezéből kivette, majd zsebre tette az órát.  Az utas többszöri kérésre sem volt hajlandó visszaadni, ráadásul egy ízben könyökkel az óra tulajdonosának arcába csapott,  majd miután a busz megállt, leszállt, magával vitte az órát, amit aztán később eldobott.  A karórájától ily módon megfosztott  utas könnyű sérülést szenvedett.

A szepetneki fiatalember máskor is erőszakkal lépett fel; 2020. november 23-án kora délután Nagykanizsán, Rózsa úti lakásánál kereste fel  azt a fiatal férfit, akivel haragos viszonyt ápolt, és kiabálva hívta ki az utcára, majd amikor megjelent, rátámadt.  Ellenfele ekkor a barátnőjét kérte, hogy baseballütőjét dobja le neki,  de ez sem rettentette el támadóját, ezért jobbnak látta, hogy a közeli boltba meneküljön be és az eladótól kérjen segítséget.  

 

Az  eladó bezárta az üzlet ajtaját, majd a rendőrség segítséget kérte telefonon.  A szepetneki férfi azonban ez alatt is kint, a közelben várakozott,  majd amikor meglátta, hogy ellenfele kijön a boltból, futva indult feléje, mire a megtámadott  vissza akart menekülni az üzletbe, ám  csak az ajtóig jutott. Ott a két férfi összeakaszkodott, lökdösődtek, majd mind a ketten nekiestek az ajtónak, amitől egy darab kiszakadt belőle. A támadó ez után már távozott,

A szepetneki férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!