Mobiltelefont zsákmányolt

2022.02.16. 14:18

Fényes nappal rabolt ki egy kamaszt a kanizsai férfi

Fényes nappal rabolta ki kamasz áldozatát a fiatal férfi, de csak rövid ideig örülhetett a zsákmányának.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a 29 éves nagykanizsai férfi 2021. május 23-án, délután negyed három körül Nagykanizsán az Eötvös téren, a Hevesi Sándor Művelődési Központ mögötti parkolóban beszédbe elegyedett egy 16 éves fiúval és annak két barátjával. A fiataloktól pénzt, valamint cigarettát kért, ám nem járt sikerrel. Üres kézzel azonban nem akart távozni, ezért a megszólított fiú nadrágjának jobb oldali hátsó zsebéből váratlan mozdulattal kivette a kamasz Huawei P20 Lite típusú mobiltelefonját, majd szerzeményével távozni akart. A fiú azonban észrevette a lopást, és kérte a férfit, hogy adja vissza az eltulajdonított telefonkészüléket. Süket fülekre talált a kérése, ráadásul a férfi annak érdekében, hogy a telefont megtartsa, a kamasz arcába ököllel kétszer is beleütött 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozva áldozatának. A fiú a bántalmazása közben a támadója kezeit megpróbálta lefogni, dulakodni kezdtek, e közben a telefon kiesett a férfi zsebéből, emiatt ő aztán szitkozódva távozott. A kamasz a földről felvette a készüléket, amiről kiderült, hogy nem sérült meg. Ezt a követően a fiatal értesítette a rendőrséget és az általa adott személyleírás alapján a tettest a járőrök a városban hamarosan elfogták.

 

A történtekre tekintettel a Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a különös visszaesőnek minősülő férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!