Frissen Zalából

2022.02.15. 15:00

A segélyhívó fontosságára hívták fel a figyelmet a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumban (videó)

A 112 életet menthet, e szlogen jegyében tartottak foglalkozásokat hétfőn délelőtt a Zrínyi-gimnáziumban.

Arany Gábor

A 8. n osztályos Bajzik Bálint és Zarándok Levente próbálja fel a rendőrségi bevetési sisakot

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A program kezdeményezője, Stárics Roland igazgatóhelyettes elmondta, február 11-én tartják az egységes európai segélyhívó szám napját, hogy a figyelem középpontjába kerüljön a 112. E szám ismerete és megfelelő használata életmentő lehet, erről kaptak tájékoztatást az 5–8. évfolyamos kisgimnazisták a számukra szervezett foglalkozásokon. 

 

A másfél száz diák két csoportban két helyszínen ismerkedhetett meg mindazzal, ami a 112-es hívószámhoz kapcsolódik. Volt módjuk rendőrségi járőrautót megtekinteni, és az egerszegi kapitányság körzeti megbízotti alosztály két munkatársa, Drózd Péter alezredes és Vincze Petra őrnagy az intézkedésekhez használt eszközöket is bemutatta a fiataloknak, akik felpróbálhattak sisakot, pajzsot, védőfelszerelést. A mentőszolgálat munkájáról is tájékoztatást kaptak, a mentőgépkocsikban rendszeresített életmentő felszereléseket is megismerhették. 

 

 

A 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatát Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője magyarázta el tantermi foglalkozáson. Az elő­adáson kiderült, többen részesei voltak olyan eseményeknek, amikor sürgős segítséget kellett hívni. A hozzászólások arról árulkodtak, hogy a gyerekek többsége tisztában van a legfontosabb tudnivalókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!