Megkezdődött a mentés

2022.01.24. 22:00

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi lakásban (videó)

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi Rákóczi úti négyemeletes társasház harmadik emeletének egyik lakásban hétfőn este fél tíz körül.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, Kósi Zsolt közlése szerint a tűzoltók megkezdték az épület lakóinak kimenekítését a harmadik és negyedik emeletről. A vízsugárral oltó egységek létraszert is bevetnek. 

A város hivatásos tűzoltói mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett.

Frissítés: Elfojtották a lángokat a tűzoltók abban a Rákóczi  úti  társasházban, ahol egy  harmadik emeleti lakásban keletkezett tűz hétfőn este fél tíz körül. A bejelentés szerint a karácsonyfánál keletkezett a tűz. A tűzzel érintett lakásban élő idős párt füstmérgezés gyanúja miatt a mentők elszállították megfigyelésre, az épület többi lakóját a tűzoltók menekítették ki. Tizennyolc lakásból harminchét ember hagyta el ideiglenesen otthonát az oltás miatt, közülük tizenegyen a közeli tűzoltóságra mentek melegedni a hidegre tekintettel. Az egységek az utómunkálatokat végzik, közölte Kósi Zsolt, a katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője. Arról még nincs információ, hogy a tűzzel érintett lakáson kívül az épület többi részében keletkeztek-e károk. 

Fotó: Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában