Vádat emeltek

2022.01.10. 14:09

Marihuánát fogyasztott, hasiskendert termesztett volna a karmacsi otthonában egy férfi

Marihuánát fogyasztott, hasiskendert termesztett volna, ráadásul engedély nélkül tartott fegyvere is volt az idősödő külföldi férfinak; nemrég emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a történtek idején 61 esztendős svájci állampolgárságú férfi 2021. februárjában azzal a céllal, hogy karmacsi otthonában kábítószert termesszen, interneten Hollandiából öt darab kannabisz-magot rendelt postai kézbesítéssel. A szállítmány azonban fennakadt a budapesti repülőtéri ellenőrzésen. Ezek után a férfi május elejéig ismeretlen helyről 38 darab kendermagot szerzett be, hogy azokból kábítószert termesszen.
 

 

Az általa rendelt, illetve beszerzett magokból a szakértő szerint összesen 27 növényt lehetett volna nevelni. A férfi azáltal, hogy a kendernövény magjait beszerezte és azokat ép, csírázóképes állapotban tárolta, a kábítószer termesztéséhez szükséges feltételeket részben biztosította.
 

 

Ráadásul május 3-án a nála tartott rendőri intézkedéskor kiderült az is, miszerint korábban csekély mennyiségű kannabiszt szerzett be és fogyasztott el. Mindezek mellett a karmacsi ház lakószobájának szekrényéből  engedély nélkül tartott, 7,65 mm kaliberű Walther PP típusú, német öntöltő pisztoly került elő, valamint 174 darab  7,65 Browning kaliberjelű, cseh pisztolytöltényt. A fegyver és töltények működőképesek voltak, a férfi a tartásukhoz nem rendelkezett hatósági engedéllyel.
 

 

A Keszthelyi Járási Ügyészség kábítószer-birtoklás előkészülete és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában