Büntetőeljárás

2022.01.18. 16:45

Légpuskával lőtt rá a kutyára egy zalakarosi férfi, mert zavarta az ugatás

Zavarta a kutya ugatása, légpuskával lőtt rá; az ügyben hétfőn született jogerős ítélet.

ZH

Fotó: Illusztráció

A büntetőüggyé lett történet eseményei 2020. november 5-én este Zalakaroson az Akácfa utcában zajlottak. Itt sétált egy 50 éves helybeli férfi, kezében lőfegyvernek nem minősülő, 4,5 mm kaliberű, Slavia 630 típusú légpuskával. Amikor az 5. számú ingatlanhoz ért, az udvarban szabadon tartott hároméves, Bagira nevű, staffordshire terrier keverék szuka kutya megugatta, mire a férfi, mivel az ugatás idegesítette, többször rálőtt. Az egyik lövés a kutya mellkasán hatolt be az izomzatba a jobb oldalon, a szegycsont-borda találkozásánál, és 4-8 centi mélyen állt meg. A kutyát elvitték állatorvoshoz, de ő a lövedéket nem távolította el, mert nagyobb volt a műtét kockázata, mint annak, hogy a lövedék betokosodik, és nem okoz további gondot, így az állatnak a maradandó egészségkárosodását nem szüntette meg. 

 

A férfi ellen a kanizsai járási ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat. A törvényszéki tájékoztatás szerint a kanizsai járásbíróságon hétfőn előkészítő ülést tartottak. Ezen a vádlott a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Erre tekintettel az ügyész indítványt tett a büntetésre, amellyel egyező ítéletet hozott a bíróság. A férfit az állatkínzás vétsége miatt 1 év fogházbüntetésre ítélte, ennek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztve, valamint a rendőrség által lefoglalt légfegyvert elkobozta. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában