Testi sértés

2022.01.29. 11:00

Konfliktusok, ütések - Két fiatal ellen emelt vádat a lenti és a keszthelyi járási ügyészség

A hirtelen fellobbanó indulat rossz tanácsadó, a nemrég vádemelésig jutott ügyek is ezekre példák.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

Az első konfliktus tavaly április 25-én este Kányaváron pattant ki. Itt családi, baráti körben italozott többedmagával egy 24 éves, az ügyben aztán vádlottá lett helybeli férfi. A vendégeket a házigazda este tíz tájt hazaküldte. Két férfi és egy nő indult el gyalogosan Lispeszentadorján felé, amikor 24 éves férfi a trió egyik tagját, egy fiút kiabálva visszahívott a házhoz, és kérdőre vonta, amiért „a barátnőjét nézegette”, majd arra kérte, hogy maradjon le a másik kettőtől, akik közben a Fő úton várakoztak a fiúra. Ez után a vádlott odament hozzájuk, és minden előzetes szóváltás és ok nélkül megrúgta a támadásra nem számító áldozatát. Ez után a rúgástól összegörnyedő, majd felegyenesedni próbáló, a bántalmazást számon kérő ellenfele arcba ütött ököllel. Ettől a szerencsétlen ember elesett és eszméletét vesztette. A támadó a bántalmazással ekkor felhagyott, mert a lány a földön fekvő társa közeléből ellökdöste. A bántalmazástól megtámadott férfi metszőfogai törtek, kimozdultak, gyökerük törött, a bal alsó kettes metszőfoghoz tartozó fogmedernyúlvány is eltörött a száj zúzódása mellett. A sérülések súlyosnak minősülnek.

 

 

Haragosára támadt a fiatal férfi és eltörte az orrát, az eset 2021. október 29-én délután Reziben történt. Egy 30 éves helybeli férfi a Kicsiház utcában látta meg munkagéppel dolgozó ismerősét, akire korábbi nézeteltérése miatt haragudott. Odament hozzá, miközben kiabálva sértegette, majd a munkagép nyitott ajtajához lépett, és haragosa arcába ütötte, miközben szidalmazta, fenyegette, majd távozott. A megtámadott orrcsontja az ütéstől elmozdulás nélkül eltört, a környezete zúzódott, bevérzett. A súlyosnak minősülő sérülések három-négy hét alatt gyógyultak

 

 

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a két fiatal férfi ellen testi sértés bűntette miatt emelt vádat a lenti, illetve a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában