Büntetőügy

2022.01.20. 14:30

Ittasan, hamis rendszámú autóban kapták el a zalaegerszegi sofőrt

Ittasan, hamis rendszámú és forgalomból kivont autót vezetett, büntetőügy lett belőle.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A 41 éves zalaegerszegi férfi  nevelt fia volt az üzembentartója egy Fiat Punto személyautónak, amit a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt a forgalomból ideiglenesen kivont a hatóság  2021. február 3-án. Emiatt az üzemben tartó a  gépkocsi rendszámtábláit leadta a hatóságnál, a járművet édesanyja egerszegi lakhelyére vitte.  Itt a nevelőapja május 21-én este a Fiat Puntóra idegen rendszámokat szerelt fel, hogy azzal másnap dolgozni tudjon menni.  Az idegen rendszámtáblákat pedig a férfi egykor volt Suzuki Swift személygépkocsijára adta ki a közlekedési hatóság, ám azt az autót már 2014-ben kivontak a forgalomból, és bontóba került.  A férfi az ily módon általa házilag felrendszámozott Fiat Punto személygépkocsit használta is, azzal  május 22-én dél tájt Zalaegerszegen az Alsóerdei úton közlekedett, amikor a rendőrjárőrök ellenőrzésre leállították. Ekkor fény derült rá, hogy a forgalomból ideiglenesen kivont, hatósági jelzés nélküli autón  hamis a rendszám, ráadásul azt is megállapították, hogy a sofőr enyhén ittas állapotban ült volán mögé.

 

A  megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a férfi ellen az egerszegi járási ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!