Becsületsértés

2022.01.04. 15:00

Interneten sértegette a rendőrt egy gellénházi férfi

Becsületsértés miatt kell felelnie a bíróság előtt annak a férfinak, aki az interneten trágár módon szidalmazó privát üzenetet küldött két rendőrnek.

Arany Gábor

Az előzményhez tartozik, hogy 43 éves gellénházi férfi 2021. június 20-ára virradó éjjel tudta meg, hogy feleségével szemben előző nap késő este Gellénházán a Széchenyi úton a rendőrök intézkedtek, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították az egerszegi rendőrkapitányságra. A történteken felháborodott férj az internetes közösségi oldalon megkereste a feleségével szemben intézkedő járőröket és a két rendőrnek hajnali három óra tájt üzenetet küldött, mégpedig egyiküknek rendkívül otromba, sértegető stílusban. 

 

A vádirat megfogalmazása szerint mivel a férfi  rendvédelmi szerv tagjával szemben, annak munkaköre ellátásával összefüggésben használt becsület csorbítására alkalmas kifejezést, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat ellene, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!