Vádat emeltek

2022.01.25. 15:15

Fiatal férfi balhézott Zalaegerszeg belvárosában, még egy rendőrbe is belekötött

Fiatal férfi rendezett botrányos jeleneteket a belvárosban, még az intézkedő rendőrbe is belekötött, viselkedése miatt büntetőeljárás indult ellene.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A 24 éves babosdöbrétei fiatalember  2021. augusztus 28-án hajnalban ismerősével múlatta az időt a megyeszékhelyi Dísz téren. Kellően le volt ittasodva és ilyen állapotban obszcén, rasszista szövegekre ragadtatta magát.  A hangoskodására felfigyeltek a tértől pár méterre az egyik üzlet közelében békésen várakozó négy fős társaság tagjai is. Ekkor tájt érkezett oda sétálva egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a fiatalembert felszólította, hogy hagyja abba a kiabálást.  Szavainak nem volt hatása, sőt a fiatal férfi a rendőrre támadt, kétszer feléje rúgott, de nem találta el. Ekkor avatkozott közbe a babosdöbrétei férfi ismerőse, és feltartóztatta magáról megfeledkezett társát, majd elindultak a Kisfaludy utca felé. A rendőr követte őket, és amikor a bank mögötti autóparkolóba érkeztek, megállásra szólította fel őket, mire a két fiatal futásnak eredt, és többször irányt váltva  próbált egérutat nyerni. Ekkor a babosdöbrétei férfi újból támadólag lépett fel az őt követő rendőrrel szemben, de tettlegességre már nem került sor. Időközben megérkeztek a hajnali hangoskodás miatt értesített rendőrjárőrök is, akik elfogták a két fiatalembert.  Az intézkedés se ment egyszerűen, mert a babosdöbrétei férfi továbbra is hangoskodott, erre a közeli társasházból is felfigyeltek és szóvá is tették.

A vádirat megfogalmazása szerint a férfi olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy a közterületen tartózkodókban, illetve a környezet lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtekre tekintettel a fiatal férfi ellen a zalaegerszegi járási ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!