Frissen Zalából

2022.01.19. 08:14

Csarnokok égtek egy türjei telephelyen (frissítve)

Kilométerekről látható füstfelhő fogadta a Türjére érkezőket szerdán kora reggel.

Arany Gábor

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A fafeldolgozással foglalkozó Kardex Kft. zsigmondházi telepén csaptak fel a lángok háromnegyed öt körül.

A katasztrófavédelemhez érkezett bejelentést követően 4-es kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el. Mire az első tűzoltóegységek kiértek, már égett a több épületrészből álló, közel 1200 négyzetméteres csarnok a Zsigmondháza majorban. A csarnokban faipari gépeket, faanyagot és targoncát is tároltak, és a tűz a szomszédos épületet is veszélyeztette. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdtek a lángok elfojtásához a zalaegerszegi és a keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók. Rövid időn belül erősítés érkezett Sárvárról, Ajkáról és Pacsáról.

Kósi Zsolt hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte, hogy kilenc szerkocsival 40 tűzoltó érkezett és hét vízsugarat bevetve láttak munkához, a szomszédos műhelyből több gázpalackot kihoztak. Egy óra alatt sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését, és a tüzet kora délután, fél egy előtt nem sokkal (12.27-kor) eloltották.

Személyi sérülés nem történt, a tűz okát vizsgálat lesz hivatott kideríteni.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A telephelyen – ahová lapunk munkatársai nem mehettek be – információink szerint faipari alapanyagokat, félkész termékeket állítanak elő. Az éjszakai műszakban csak néhányan dolgoztak, már közeledett a munkaidő vége, amikor füst tört elő a kazánházból, ami mellett a szárító és a gőzölő tele volt faanyaggal, padlókkal. A dolgozók igyekeztek vízzel elfojtani a lángokat, de nem jártak sikerrel, közben értesítették a tűzoltóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában