Frissen Zalából

2022.01.25. 10:41

Alkatrész helyett sót, lisztet, cukrot küldött vevőinek a férfi, vádat emelt ellene a Nagykanizsai Járási Ügyészség

Az internetes kereskedelem vitathatatlan előnyei mellett nem lehet eléggé hangsúlyozni a veszélyeit.

Arany Gábor

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Lapunkban is több alkalommal számoltunk be átverésekről, a legújabb, nemrég vádemelésig jutott történet főszereplője kacatokat, valamint cukrot, lisztet, sót vagy épp semmit küldött a megvásárolt portéka helyett.

 

A 24 éves szigetszentmiklósi férfi 2019. február elejétől egy éven át folytatta üzelmeit. Álneveket használva az interneten hirdetett meg eladásra elektronikai termékeket, videokártyákat, okosórákat, számítógép-alkatrészeket. A portékák valójában nem voltak a tulajdonában, nem állt szándékában beszerezni sem, hogy kereskedjen velük, pusztán a vevői pénzére pályázott. Először 2019. február 5-én kötött üzletet, komlói vevőjének Asus Geforce videokártyát adott el utánvéttel 33 ezer forintért, és küldött helyette használt videokártyát meg egy csomag sót. Hasonló küldeménnyel szembesülhetett öt másik vevője, akik cukrot vagy lisztet kaptak. A többiek csomagjába nem pakolt ilyesmit, de mindenki használhatatlan kacatokért vagy épp a semmiért  fizetett 17-34 ezer forint közötti összegeket. A csalássorozat vége felé, 2020 januárjában ugyanis a szigetszentmiklósi férfi két esetben már arra se vette a fáradságot, hogy csomagot küldjön a vevőjének. A módszerrel 400 ezer forintot meghaladó bevételhez jutott, és a tizennégyből mindössze három vevőjét nem érte kár, mert a feljelentésük hatására a nyomozóhatóság lefoglalta a postától az utánvét összegét, és kiadta részükre.

 

A fiatalember nem rendelkezett munkahellyel és állandó jövedelemmel, a bűncselekményeket megélhetése érdekében, rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el, fogalmazott a vádirat.

 

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség 14 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. 

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában