Frissen Zalából

2021.12.21. 16:15

Letartóztatták a hévízi lottózó kirablóját (videó)

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a román férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható egy hévízi lottózó kirablásával.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 47 éves, hazájában már rablásért büntetett férfi december 17-én délután háromnegyed kettő körül jelent meg Hévízen egy Petőfi utcai lottózóban. Fejét kapucni, arcát fekete maszk fedte el, azonnal a pult mögé ment, rátámadt az alkalmazottra, megütötte, amitől az földre került. Ekkor a támadó kihúzta a pulton a felső fiókokat, kimarkolta belőle a pénzt, majd távozni akart, amit az alkalmazott próbált megakadályozni. Ebből újabb dulakodás lett, a rabló ismét földre teperte az alkalmazottat, megrúgta, végül közel 300 ezer forintos zsákmányával elmenekült.

 

A román férfit egy nappal később vették őrizetbe a rendőrök.

Annyit lehet róla tudni, hogy október közepe óta dolgozik Hévízen, keszthelyi munkásszállón lakik, de a rablás előtti napokban nem jelent meg dolgozni. A tanúvallomások, a rögzített nyomok, a férfitől lefoglalt pénz, ruházat és mobiltelefon alátámasztják az alapos gyanút. Mindezekre tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. Indokként szerepelt az is, hogy feltételezett szerencsejáték függősége miatt kialakult anyagi helyzetére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, hiszen megélhetéshez, hazautazáshoz szükséges pénzzel, jövedelemmel nem rendelkezik.

 

Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója kedden az indítványt elfogadva elrendelte a román férfi letartóztatást egy hónapra.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában