Frissen Zalából

2021.12.27. 12:00

Ittasan, jogosítvány nélkül, begipszelt lábbal vezetett a gutorföldei férfi

A körzeti megbízottak 2021. június 6-án este fél nyolc körül ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 46 éves helyi férfit és annak utasát Gutorföldén, mivel arra lettek figyelmesek, hogy egy söröző parkolójából elinduló gépjármű szaggatottan haladt; emiatt felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszthatott.

police.hu

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter valóban pozitív értéket jelzett, emellett az intézkedés során kiderült, hogy járművezetésre egyéb okból is alkalmatlan állapotban volt, ugyanis jobb lába térdig be volt gipszelve. A intézkedő rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezik – közölte a police.hu.

 

A sofőrt további mintavétel céljából a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították, majd a mérési eredmények alapján járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

 

A gépjármű tulajdonosát, egy 55 éves helyi nőt, aki utasként foglalt helyet, és a közös italozást követően átengedte a vezetést az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfinak, a rendőrök járművezetés tiltott átengedés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában